Bijzondere diensten

Rondom Kerstmis

24 december   Kerstavond

16.30 - 19.30u Coronaproof Kinderkerstviering 2020

Dit jaar krijgt de kinderviering een bijzondere invulling. Om zowel kinderen als (groot)ouders welkom te heten in onze kerk op 1, 5 meter afstand, hebben we besloten op Kerstavond van 16.30 - 19.30u de kerk open te stellen voor families om een bezoekje aan de kerststal te brengen.

De kinderen mogen verkleed komen, bijvoorbeeld als herder of engel. Ook kunnen ze een lampion meebrengen, want de kerk is matig verlicht en buiten is het al donker. Op de muren tussen de bogen komen afbeeldingen van het kerstverhaal te hangen zodat de (groot)ouders al wandelend langs de muur het kerstverhaal kunnen vertellen aan de kinderen en samen met hen de mooie plaatjes bekijken.

Het kerstverhaal eindigt bij de stal, die bij de deur naar de Serre wordt gezet. Wie wil kan daar een kleurplaat of een ander kerstknutselwerkje achterlaten, dat tijdens de kerstdagen als groet van de kinderen uitgedeeld wordt aan ouderen. Via de Serre gaan de families weer de kerk uit met een mooi lichtje, wat lekkers en een kleurplaat.

Voorin de kerk zal live muziek zijn. Afwisselend piano, accordeon, ……. We gaan op zoek naar spelers die op kerstavond een halfuurtje bekende kerstliedjes willen spelen.

De kerk zal door de ‘kerstversiergroep’ weer sfeervol aangekleed worden met vanzelfsprekend voorin de kerk een kerstboom.
Zo hopen we ook in 2020 een mooi kerstfeest te hebben!

 

21.30u Coronaproof Kerstavondviering met enkele zangers en de dirigente van de Cantantes

Op kerstavond is er om 21.30 uur een viering samen met een paar zangers van het vrouwenkoor Cantantes uit Mook onder begeleiding van Tineke Rietbergen. Arie Hogendoorn speelt op het orgel en Martin Meijers op de piano. Het thema van deze viering is: Samen Kerst.

Samen kerstvieren ziet er dit jaar anders uit, maar toch willen we er een mooie kerstavondviering van maken, die hopelijk bekeken kan worden via de Livestream. In de viering zijn er gedichten, is er zang van een klein groepje en de kerkgangers mogen mee neuriën bij de bekende kerstliederen zoals ‘Komt allen tezamen’, ‘Stille Nacht’ en ook het ‘Ere zij God’ zal niet ontbreken. Kaarsen zullen branden. De vier Adventskaarsen en de Kerstkaars worden aan het begin van de viering aangestoken. Het kerstevangelie volgens de evangelist Lukas zal klinken en samen bidden we om licht in deze coronakerstnacht.

We weten nu nog niet hoeveel mensen deze kerstavondviering mogen bijwonen, waarschijnlijk zullen we gaan werken met reserveringen. nader bericht hierover volgt nog. 

 

25 december Kerstmorgen

Op de morgen van de eerste kerstdag begint de dienst om 10.00 uur en zullen er mooie kerstliederen gezongen worden, hopelijk met vier of zes voorzangers. We luisteren naar het prachtige kerstevangelie uit Johannes 1:1-14. In de kerstnacht scheen de Ster van Bethlehem in de donkere nacht. Op de Kerstmorgen vieren we het Licht dat op aarde is neergedaald. We vieren het feest van Licht dat schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet opgenomen. Hoopvolle woorden die elk jaar weer klinken op de kerstmorgen, ook in deze coronatijd. De dienst sluiten we af met het ‘Ere zij God’.

 

2021

  •   1 januari          11.00 uur Vredesviering
  • 24 januari          Oecumenische viering, Week van Gebed voor de Eenheid
  • 28 maart            Palmpasenviering met palmpaasstokken maken voor de kinderen
  •   1 april             19.30 uur Witte Donderdag
  •   2 april             19.30 uur Goede Vrijdag
  •   3 april             22.00 uur Paasnacht
  •   4 april             10.00 uur Paasmorgenviering
  • 18 april              Viering voorbereid door bewoners Pluryn met medewerking van “De Wielewaal”
  • 23 mei              10.00 uur Pinksteren

Kerst inloopavond voor kinderen

Kom kijken bij de kerststal en verkleed je als herder, als engel, of als de ezel. Je mag ook een lampion meenemen...
Welkom

Zoek een ster

Helaas gaat de lampionoptocht niet door dit jaar. Maar als iedereen een ster voor het raam plaatst, kunnen de kinderen Sterren zoeken. Niet in het donker maar gewoon overdag in de hele Adventstijd: de vier weken voor Kerst.....
Doe mee en lees meer...